Ordbøker gjør alt ugyldig

Med årene har kommunikasjonen på tvers av mennesker gått mer og mer over til det digitale. SMS, E-post, chat, Facebook og andre lignende tjenester er i bruk hver dag.

I det siste har alle disse tjenestene flyttet over fra PC’en til mobiltelefonen, og dermed har en stygg bivirkning vist seg – all kommunikasjon er blitt ugyldig.

For å forklare hvorfor, må vi ta ett steg tilbake og se hvordan det hele begynte

Espen Ruud etter han hadde sendt SMSen i fylla (Foto: Flickr/AnjaRus22)

– Det hele startet ganske så uskyldig, sier Espen Ruud (21). – Jeg var sørpe full, og skrev en SMS til dama “Din store stygge ku”. Det virket som en god idé der og da. Dagen derpå våknet jeg til 21 ubesvarte anrop fra Henriette (damen hans, red.anm) samt 19 sms, der hun slår opp i annenhver.

– Etter å ha ledd mye av damnyouautocorrection.com, kom jeg på at jeg kunne jo prøve å ta en spansk en, så jeg svarte: “Åh, Henriette, ordboken rettet for meg i går, jeg skulle egentlig skrive ‘Min søte snygga du”

– Henriette ble så lettet, og dro straks hjem til meg for å.. eh.. kose. Snakk om flaks sier Ruud.

Dagen før hadde sjefen til Espen Ruud gått med på en bindende avtale med ett kopimaskinfirma han angret bittert på.

– Jeg hadde inngått en avtale som jeg angret veldig på, sier Daniel Olsen, daglig leder i Olsens Transport & Rørbøy. En avtale er jo vanligvis en avtale, men det var helt til Espen satt rundt lunchbordet og fortalte hvordan han reddet seg fra SMS’en han hadde sendt til damen i fylla.

– Jeg kontaktet straks kopimaskinfirmaet og sa at ordboken hadde rettet svaret mitt i forrige mail, slik at når jeg trodde jeg skrev “Nei, vil ikke ha kopimaskin” så ble det altså rettet til “Ja, send en kopimaskin”. Jeg ble møtt med stor forståelse, og bestillingen ble kansellert, sier Olsen.

Det kunne stoppet her, men både Espen Ruud og sjefen hans var så fornøyd med seg selv, og ikke minst veldig glad i å skryte, at ordet spredte seg raskt. Nå vil ingen i hele verden vedkjenne seg noen som helst forpliktelser til avtaler som er inngått, fordi de bare skylder på ordboken dersom de angrer seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *