Mann personlig konkurs etter å ha kjøpt alt for mange dyre klær av skamfin butikkdame

Skulle egentlig bare kjøpe en grei skjorte

En 43 år gammel mann ble i dag erklært personlig konkurs etter å ikke ha vært i stand til å betale sin kortsiktige gjeld på flere hundre tusen kroner.

"Anton" er velkledd, men personlig konkurs (Foto: Flickr/Jose C Silva)

Vi møter ham på en café i Oslo sentrum. Mannen ser sliten ut. Velkledd, men sliten. Han ber oss kjøpe en kopp kaffe til ham. Det gjør vi naturligvis, og vi setter oss ned for en prat.

– Alt så så lyst ut, sier en nedfor mann – “Anton” – som ikke ønsker navnet sitt i media. Jeg hadde såvidt kommet meg på beina igjen etter samlivsbrudd nummer to. Skulle på date med en søt jente jeg møtte på nettet. For å gjøre ekstra inntrykk på henne, ville jeg kjøpe en skjorte på en bedre butikk. Det var her alt gikk til helvete.

“Anton” bestemte seg for å oppsøke en eksklusiv klesbutikk for å kikke litt på skjorter.

– Jeg tenkte jeg kunne jo i alle fall se. Hvis en 2000,- kroners skjorte kunne gi meg sex, jeg mener dame, var det en akseptabel investering tenkte jeg. Billigere og tryggere på sikt enn en prostituert.

“Anton” forteller om hva som skjedde da han gikk inn i butikken.

– Da jeg åpnet døren, husker jeg bare at jeg ble møtt av en særdeles søt og hyggelig ekspeditør. Beina ble til gele, og jeg klarte ikke tenke klart. Plutselig stod jeg utenfor butikken med 4 skamdyre dresser, og en hel drøss skjorter, slips og andre ting.

Etter å ha sjekket kvitteringene da han kom hjem, bestemte han seg for å prøve å levere tilbake varene.

– Da jeg gikk tilbake til butikken dagen etter, endte jeg bare opp med å kjøpe enda mer klær, sukker “Anton” oppgitt. Jeg prøvde to ganger til, og hver gang kjøpte jeg bare mer klær. Jeg fikk en kompis av meg til å gå inn for meg også, men det resulterte jo selvfølgelig i at han også kjøpe seg noen dresser. Men han klarer seg, han trengte bare selge bilen for å betale regningen – jeg hadde fint lite verdier etter to samlivsbrudd på 10 år.

Klandrer ikke butikken

– Jeg bærer ikke nag, hvem kan vel være sint på hun nusselige, søte ekspeditøren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *