Barnehagebarn med hemmelig Facebookgruppe: Deler erfaringer om tomme trusler fra foreldre

Folk med liten livserfaring deler egne oppdagelser mellom seg.

Det er ikke alltid like lett å være smårolling. De små tror stort sett på sine foreldre, også når de kommer med tomme trusler. Dette så Kristine (5) seg grådig lei av, og opprettet den hemmelige Facebookgruppen “Foreldrenes tomme trusler”.

Kristine og et par venninner poster innlegg i den hemmelige Facebookgruppen (Foto: Flickr/whiteafrican)

– Jeg er veldig smart, sier Kristine . Jeg så et mønster i at min mor først dro meg med på noe hun ville på, også sa hun “SKAL VI GÅ HJEM??” med sinte øyebryn når jeg tullet meg. Det gikk opp for meg at det jo var hun som ville på disse tingene, så da jeg fortsatte å tulle meg, så dro vi aldri hjem. Da stilte jeg med selv spørsmålet – Hvilke andre tomme trusler er det foreldre farer med?

– Jeg er liten, og har begrenset livserfaring sier Kristine. Det er umulig for meg å avdekke alle tomme trusler, og derfor ville jeg alliere meg med likesinnede og dele erfaringer.

Gruppen startet smått, med bare 4-5 stykker fra samme barnehage som Kristine . Etterhvert har gruppen vokst betraktelig, i takt med nye rekrutteringer.

– Det var da Ole skulle flytte inn til by’n at det eksploderte. Han fikk med seg noen nye barn der, som skulle vise seg å ha svært store nettverk. Nå er vi oppe i over 850 barn fra nord til sør, sier den stolte initiativtakeren Kristine.

Venninnegjengen forteller om en helt ny hverdag etter gruppen startet opp.

– Hverdagen er blitt helt fantastisk, sier de nesten i kor. Nå vet vi at vi kan skape og tulle oss uten å være redd for å måtte gå hjem. Vi vet også nå at foreldrene aldri faktisk vil finne på å gi vekk de dyre lekene vi nettopp har fått.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *