Barnearbeid oppdaget i Norge

Frykter store mørketall

Utsatt for barnearbeid – måtte skylle av tallerkenen sin selv om ingen hadde tatt Cartoon Network på pause. (Foto: Flickr/Pink Sherbet Photography)

Etter lengre tids samarbeid mellom politi og barnevern, ble det søndag formiddag avdekket et større nettverk innen det som er nødt til å være organisert barnearbeid. Foreløbig har man ikke funnet konkrete tråder mellom de forskjellige cellene, men man har all grunn til å tro at nettverket opererer under en felles paraply.

– Når du finner omtrentlig samme type barnearbeid i nærmere 50 ulike celler, sier det seg selv at dette er organisert, forteller Bård Torleifsen i politiet. I dag rykket vi ut til omtrent 50 adresser landet over, og har med egne øyne observert barnearbeid på mange av disse stedene. Noen av cellene var uten aktivitet i dag, men vi har tatt hånd om barna mens vi undersøker stedene for spor.

Hvilke type arbeid er det snakk om?

– Grusomme ting, forteller Torleifsen. Vi har eksempler på 5 år gamle barn som har måtte rydde tallerkenen sin av bordet, selv uten at de voksne satt tegnefilmen på pause i mens. Jeg kjenner jeg blir forbannet bare ved å snakke om det.

Muligens organisert fra utlandet

– Cellene har vært organisert relativt likt, og dette er en av grunnene til at vi føler oss skråsikre på at dette er organisert, muligens fra utlandet. Cellene er gjerne lokalisert i bebodde strøk. De har som oftest to voksne av ulike kjønn, og 1-4 barn, noen ganger så mange som 6 barn per sted forteller Torleifsen.

Torleifsen vil ikke røpe mer enn hva som har kommet frem så langt. Han er samtidig klar på at mørketallene antagelig er veldig store.

– Dersom leserne mistenker at det finnes slike grusomme celler i nabolaget deres, ring oss straks, avslutter politimannen.

One thought on “Barnearbeid oppdaget i Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *