Tyttebærsyltetøy gikk ut på dato

Familien kritisert for å ta tyttebærsyltetøyet for gitt

ILLUSTRASJONSBILDE: Gikk ut på dato (Foto: Nora)

Et glass tyttebærsyltetøy gikk i kveld ut på dato. Syltetøyet hadde trofast fulgt med familien Nordkvige fra Bømlo i Hordaland gjennom tre flyttelass, men måtte nå si takk for seg. Tilbake står en familie som måtte spise kjøttkaker uten tyttebærsyltetøy.

– Syltetøyet har gitt oss så mange gode stunder, forteller en sørgmodig matmor Rigmor Nordkvige (54). Vi har vært gjennom tykt og tynt.

Nordmenn tar tyttebærsyltetøyet for gitt

Talsmann for tyttebærelskeres landsforening (TeL), Frode Havrebust (33) kan fortelle at fenomenet slett ikke er ukjent for ham.

– De fleste nordmenn tar for gitt at tyttebærsyltetøyet i kjøleskapet alltid er der for dem. Uten å ha backupplaner i det hele tatt, innser ikke folk at syltetøyet faktisk kan være utgått på dato når de en relativt sjelden gang trenger det. Jeg må innrømme at jeg ikke føler videre sympati ovenfor familier som Nordkvige. De kan ikke bare forvente at tyttebærsyltetøyet er der når DE trenger det.

Diverse krydder ler av tyttebærsyltetøyet

Diverse krydder fra samme kjøkken håner nå tyttebærsyltetøyet.

– Vi har vært utgått på dato i flere år vi, men det hindrer oss ikke fra å fortsatt gjøre jobben vår. Vi funker fint, og synes tyttebærsyltetøyet er smålig som går ut på dato bare fordi det ikke brukes så mye. Noen av oss brukes bare maks en gang i året, men klager vi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *