Alle vil ha Leyla(17) som statsråd

20130605-102513.jpg

Helt siden hun kom til Norge i 2005 har hun flere ganger i året måttet takke nei til forespørsler om å bli statsråd, i dag er hun 17 og til høsten venter nye telefoner. – Leyla er mindreårig, har eksotisk bakgrunn, sitter i rullestol, er lesbisk og hun liker bunad, slik forklarer hennes mann, Ali(55) interessen.

Både Erna Solberg(H), Jens Stoltenberg(Ap) og Bjørnar Moxnes(Rødt) har tidligere sagt at Leyla er den første som vil få spørsmål om å bli statsråd etter valget 9.september. Overfor Nyenyheter medgir kommunikasjonssjef i Høyre at det hele er litt underlig; – Jeg forstår godt at folk gjør sine tanker når vi vil ha en med et så underlig etternavn som statsråd. Leyla heter nemlig også Abdumeichini, noe som betyr “gården hvor apekatter gråter” på persisk.

Ved å velge Leyla som statsråd skapes et veldig spennende politisk rom, i hvert fall hvis vi skal tro sjefsstrateg i Arbeiderpartiet, Tommy Olsen. – Med ei med den sammensetningen, kan vi trolig la de 19 andre være 50 +, med ordførerbakgrunn og interesse for gamle hatter og fagforeningsfester.

– Vi får rett og slett et spennende lag, selv med Arbeiderpartiet.

Erna Solberg presiserer imidlertid at dersom det finnes andre med ideele bakgrunner så kan de melde seg.

– Skulle vi feks hatt en same som hadde skiftet kjønn, hadde erfaring med heroin og kanskje utlagt tarm, så ville det også vært ideelt, sier Solberg.

Hovedpersonen selv, 17 år gamle Leyla, har vi ikke snakket med. Hennes mann derimot, og hans 14 fettere stiller til nettmøte i morgen kl 12.

Send inn ditt spørsmål i kommentarfeltet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *