Er Siv Jensens vektøkning menneskeskapt?

Etter at en rekke ernæringsfysiologer, treningsveiledere og professor i idrett, Mona Aas, sa til Se og Hør at Siv Jensens vektøkning var menneskeskapt, har det stormet i kommentarfeltene. Nå kaster også Arbeiderpartiet seg inn i debatten. De mener det hele kan skyldes naturlige svingninger.

Til helgen møtes toppene i Ap for å diskutere vektskepsisen, de får også besøk av en ekspert, glamourmodell Eva Knutzmeister. Hun hevder nemlig selv å ha opplevd vektøkninger som ikke var menneskeskapte. – Jeg hadde plutselig en kul på magen og etter en stund kom en baby ut, uten at jeg hadde gjort noe som helst.

Men en graviditet er vel per definisjon menneskeskapt?
– Nei, hvis du hadde sett eksen så hadde du ikke sagt det, sier Knutzmeister til Nyenyheter.

På en stor internasjonal konferanse forrige måned diskuterte verdens fremste biologer, fysiologer og ernæringseksperter Sivs vektøkning. Av 1000 rapporter, er 30 i tvil om konklusjonen. Arbeiderpartiet fryder seg over uenighetene og mener dette bekrefter at det er stor tvil om hvorvidt Frp-lederens vektøkning er menneskeskapt eller ikke. – Med dette er det ingen tvil om at det er tvil, da blir det meningsløst å bruke penger på slankeoperasjoner og trening. Det er tross alt bare 97 % som tror at vektøkning er menneskeskapt, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersdottir.

Hovedpersonen selv, Siv Jensen ville ikke kommentere saken, men sier via sin rådgiver at tvilen til forskerne bare vil bety at jojo-slankingen fortsetter.

20130603-204308.jpg

Likte du denne artikkelen? Abonner på siden