Asylsøkere lurt av norske kommentarfelt

Dette var den virkeligheten mange asylsøkere trodde de kom til i Norge. (Foto: Sri panwa Hotel)
Dette var den virkeligheten mange asylsøkere trodde de kom til i Norge. (Foto: Sri panwa Hotel)

Mange som kommer til Norge fra krigsherjede områder kommer hit med urealistiske forventninger, og den eritreiske famieliefaren Negash Kebire som kom til Norge for et halvt år siden, går nå ut i media og advarer asylsøkere til å la seg overtale av propaganda i kommentarfeltene til norske nettaviser.

“Da jeg var i Eritrea leste jeg norske nettaviser og hva jeg kunne forstå av kommentarfeltene gjennom Google Translate var Norge paradis på jord, for innvandrere generelt og for muslimer spesielt”, forteller Kebire.

Imidlertidig skulle virkeligheten skulle vise seg å være en annen, her ventet verken stor bil eller enebolig. I leiligheten de disponerer må alle barna bo på samme rom og pengene de får fra det offentlige rekker knapt til mat og klær. Han føler seg spesielt lurt av en i kommentarfeltet på VGNett ved navn HvitMakt87, som hadde lovet et liv i sus og dus for alle utlendinger som kommer til Norge.

“I følge denne kommentatoren ville vi få både villa, sportsbil og luksusmat fra første dag i Norge. Samtidig bygget norske kommuner moske med en gang det kom en muslim til bygda og all kritikk av innvandring ble undertrykt. Vi var lenge usikker på hvilket land vi skulle reise til, og vi vurderte lenge å dra til Sverige, men da vi oppdaget HvitMakt87 var det ingen tvil. Hadde det ikke vært for ham ville vi aldri tatt med hele landsbyen og dratt til Norge. Jeg kan ikke forstå hvilken motivasjon han hadde for å lyve for oss”, sier Kebire. Han håper at alle de som lyver for mennesker i nød i norske kommentarfelt innser hvor skuffet asylsøkere blir når de ankommer landet.

NyeNyheter har forsøkt å få en uttalelse fra mannen bak HvitMakt87, men han ønsket ikke å kommentere.

15 thoughts on “Asylsøkere lurt av norske kommentarfelt

 1. Hvilken idiot er det som ikke ser at det er bløff.,….hvillket land i verden er det som deler ut villaer og luksusbiler…….men muslimer er vel stort sett dumme, tar vi alt annet også med i betrakningen…..myderer unge jenter som er blitt voldtatt, “fordi de er blitt voldtatt”

  1. Det er vel ikke så mye om å gjøre at vi ikke gjør det i Norge.

  2. Hvilken idiot er det som ikke forstår at han er på en ironisk tullenyhetsside. Jo, det er Eddy Jacobsen!

  3. Ja går utifrå at du er muslim sjølv, sida du ikkje skjønar satire ein gong ;) ;) ;) ;)

 2. Hahaha! Norwegian-scammers!! Hahaha! Vi får billig arbeidskraft!
  1-1

 3. Han har jo misforstått fullstendig! HvitMakt har jo åpenbart overdrevet for å understreke et poeng. Hahaha! Urkomisk!

 4. Tror forresten ikke dere hadde blitt mindre skuffet om dere dro til Sverige, Kebire! :D

 5. Vil bare påpeke at dette er SATIRE folkens!
  Jeg gjentar, dette er S-A-T-I-R-E!

  1. De som ikke skjønner at dette er satire, skjønner heller ikke hva satire betyr ;-)

 6. Det verste er jo de voksne, norske menneskene med forventede lesekunnskaper og evne til å tenke seg litt om, som tror dette er alvor og kommenterer dette humoristisk satiriske innslaget deretter. Dere er mine helter idag, bedre humor kan vanskelig oppdrives!

 7. Jeg vet ikke om jeg skal bli lattermild eller trist etter å ha besøkt nyhetssider som dette. Men det bekrefter iallefall fordommene mine, at rassister er utrolig dumme.

 8. Vi tok med oss hele landsbyen og reiste til Norge sier Negash Kebire.
  Dette må ha kostet ganske store summer.
  Er det virkelig så enkelt å komme seg til Norge ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *