Hjernedød ungdom kvoteres inn på stortinget

Overskriften på denne artikkelen kan virke noe slem, men dette er hvordan dagens vedtak vil oppfattes av folk flest. Partiene må nemlig kvotere inn ungdom som ikke har noe forhold til politikk i det hele tatt.

– Dette er en seier for samfunnet, sier den liberale FrP representanten Ola Hansen. 10%, eller 17 representanter skal være ungdom som ikke er aktiv i politikk fra før. Vi ønsker dem som gjerne bruker hele dagen på WOW og cola, smiler Hansen.

– Disse må kvoteres inn fordi gruppen som spiller WOW og drikker cola, begynner å bli så stor at de også har krav på å være med å bestemme. Gruppen er for lat til selv å involvere seg i politikken, derfor kvoteres de nå inn, forklarer Hansen oss.

Disse to kan være med å vedta lover og regler fra og med 2013. Petter Hansen (t.v.) og Jostein Dale (t.h) (Foto: Flickr/Carl Johan)

Stortinget har en plan på hvordan de skal friste disse ungdommene inn i politikken.

– Hansen forklarer oss at ved å tilby disse ungdommene svært kostbare “gaming pcer” som arbeidsverktøy, samt 100/100 megabit fiber i leilighetene, vil mange la seg friste.

Ingen opplæring

– Ungdommene kommer absolutt ikke til å få noen form for opplæring i politikk, debatteknikker eller noe som helst, forklarer Hansen oss. Hele poenget er at de skal ta avgjørelser ut fra sitt ståsted.

NyeNyheter dro til ett privat LAN party som startet opp for helgen fredag ettermiddag, og tok en liten spørrerunde om hva de synes om dagens vedtak.

– Hø? Stortinget, kan sånne som oss sitte der? Sier en forbauset Petter Hansen. Det høres driit kjedelig ut legger kompisen Jostein Dale til.

Vi forklarer dem kort tanken til Stortinget, om at endelig “folk som dem” også kan være med å styre landet.

– Kult å sjefe litt da, flirer Dale mens Hansen stemmer i og finser. Men fra spøk til alvor, det høres sykt kjedelig ut, ikke noe for meg legger Dale til.

Når vi forteller dem om lovnader om kostbare gamerpc’er kvikner ungdommene som forventet derimot til.

– Hæh? Kan vi feks få en blodspekket Alienware M18x helt gratis, spør de oss nærmest i kor. Og leilighet med 100/100 megabit fiber, sier Dale mens slev renner nedover munnviken. Og vi kan bruke maskinene på jobb eller hva det er? Sier Hansen som nesten har falt av stolen.

NyeNyheter konkluderer med at Stortinget bør relativt enkelt klare å skaffe kandidater nok til å få kvotert inn gruppen. Hvordan det skal gå når EU medlemskap og rovdyrpolitikken skal avgjøres av folk mens de spiller WOW er noe vi rett og slett må vente å se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *