Lanserer alkolås for internett

Lite gjennomtenkte utbrudd i beruset tilstand har lenge vært et problem blant brukere av nettsamfunn. Hvem har vel ikke kommet hjem fra et fuktig lag og funnet ut at nå skulle eksen få høre det, eller at nå var tiden inne for å fortelle en politiker det man virkelig føler. Eksemplene er like mange som tragediene.

Det nystartede internettfirmaet SoMe Safety AS (red.anm: SoMe er en ofte brukt forkortelse for sosiale medier) mener å ha løsningen. De lanserer snart sin splitter nye tjeneste SoMe Drunk, forteller PR-ansvarlig Hans Pedersen oss.

Hvordan fungerer egentlig dette, Hans?

– Vi skjønte tidlig i utviklingsfasen at dette måtte være en ren nettbasert tjeneste. I dag logger man inn på sosiale medier fra mange forskjellige steder, noen bruker telefonen eller låner kanskje en PC på etterpåfest.. Så det var tydelig at et fysisk produkt man måtte drasse på var utelukket. En uheldig hendelse under en firmafest førte til en åpenbaring, vi kunne benytte oss av ølbrilleeffekten!.

Ølbriller…? Altså den virkningen alkohol har som gjør at man ettersom promillen stiger finner personer stadig mer tiltrekkende?

– Ja, nettopp! Våre ansatte har uten å tenke over det drevet feltstudier av effekten lenge. Endelig kan erfaringen brukes til noe positivt!

Systemet samler innloggingene dine til alle sosiale medier på nettstedet deres. Når du da finner ut at du skal ”bare sjekke Face” på byen logger du inn via portalen eller applikasjonen deres og må svare på noen spørsmål før du får tilgang.

Hvordan måler dere “ølbriller”?

– Vi viser bilder av ditt foretrukne kjønn som du skal vurdere HOT or NOT. Basert på hvor mye du overvurderer utseendet får du en såkalt ”ølbrillefaktor” som går fra null til minus ti. Null er helt edru og rundt minus ti ser svigermor svært bra ut.

Firmaet jobber på spreng for å lansere tjenesten før julebordsesongen, en tid der de forventer denne vil være svært etterspurt.

NyeNyheter.com har som første nettsted gleden av å bringe deg noen eksempler på bildene tjenesten vil be deg vurdere.

 

Foto http://www.flickr.com/photos/adam_jones/3773819661/

 

Foto http://www.flickr.com/photos/freefall_2007/2796998668/
Foto http://www.flickr.com/photos/afrikaforce/5187985124/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *