Human-etisk Skriftemål

Gunnar Lier-Olsen vil at ikke-religiøse skal få muligheten til å kvitte seg med dårlig samvittighet (Foto: Flickr/rocketjim54)

Human-entisk forbund lanserer nå muligheten for verdslige nordmenn å bekjenne sine dårlige samvittigheter.

– Vi ser med stor glede at flere og flere nordmenn anser seg selv som ikke-religiøse. Likevel er behovet  for å snakke med noen om sine dårlige samvittigheter der, og det vil vi i Human-Etisk forbund gi dem muligheten til å gjøre, sier prosjektleder Gunnar Lier-Olsen.

– De prektige religiøse har slett ikke enerett på dårlig samvittighet, selv om de ofte har dårlig samvittighet for tullete ting som onanering, porno og banning, sier Lier-Olsen mens han himler med øynene.

– Ikke-religiøse nordmenn som i dag går rundt med dårlige samvittigheter har kun én reel måte å løse dette på, nemlig ved å overbevise seg selv om at det de har gjort er greit. Dermed tøyes strikken, og de havner inn i en ond sirkel, der de hele tiden gjør verre ting, som de hele tiden forsvarer for seg selv, forklarer Lier-Olsen.

Lier-Olsen forteller oss at de er i gang med å kurse 15 frivillige human-etikere i psykologi og moral for nybegynnere, slik at de er klare til oppgaven.

– Den frivillige vil selvsagt ha 100% taushetsplikt ovenfor den som skrifter, og være modne og fornuftige folk.

En av disse frivillige er Emil Fredriksen (16).

– Jeg gleder meg syykt til å høre på alle rare ting folk har gjort galt, sier en opprømt Fredriksen, mens Lier-Olsen bastant avbryter han og sier “eeh, også har vi sosiale medier da..”

Skriftemål på sosiale medier

– Dessverre vil vi ikke ha økonomi til å ha de frivillige utplassert over hele Norge, sier Lier-Olsen. Derfor vil vi ta i bruk Twitter og Facebook, slik at folk på bondelandet enkelt kan skrifte via disse tjenestene. Bruker du twitter og må forklare deg på over 140 tegn, anbefaler vi at du blogger om det, og twittrer oss adressen til bloggen. (bruk gjerne skriftebloggen.humanetiskforbund.no)

NyeNyheter lurer på om ikke Human-Etisk forbund begynner å ligne vel mye på en religion etterhvert, da de tilbyr dåp/navnefest, vigsler, begravelser, konfirmasjon og nå skriftemål.

– Nei, på ingen måte, sier Lier-Olsen. For oss er det viktig at verdslige også skal ha en mulighet til å være religiøse, uten at de trenger å være religiøse. På en måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *