Skattemyndighetene vil gi organiserte kriminelle amnesti

Så lenge de fører regnskap, og betaler skatt som resten av oss.

Det kan virke som skattemyndighetene stadig finner nye kreative måter å hente inn enda flere skattekroner på. Etter noe tørketid, de endelig funnet en ordning som vil gi flere milliarder ekstra i kassen hvert år. Nå skal også organiserte kriminelle betale skatt.

Ved å gi skurkene amnesti – det vil si at de ikke risikerer straffeforfølgelse ved innlevering av regnskap – får nå også skurker mulighet til å betale skatt.

Willy Mehr (Foto: Flickr/Kai Hendry)

Willy Mehr i skattemyndighetene forteller NyeNyheter at han forstår kontroverset rundt den nye ordningen, som altså går ut på at kriminelle kan rapportere inn hva de faktisk har tjent penger på, for så å skattlegges etter gjeldende satser.  Dagens lovverk gjør det komplett umulig for narkolangere, tyver og annet pakk å betale skatt uten å bli buret inne.

– Det handler ikke om å se gjennom fingrene med noe som helst her, forteller Willy Mehr. Det handler om at hver dag omsettes det for millioner av kroner i visse lugubre miljøer, uten at samfunnet får nyte godt av det. Det er nettopp dette vi nå vil ha en slutt på.

Tilbyr også pensjon og sykepenger

– Vi ser at det nok er best å bruke gulrot enn pisk i dette tilfellet, forteller Mehr. Skurkene vil naturligvis få full pensjon, feriepenger og sykepenger som oss andre. Dette gjør at dersom en smykketyv brekker foten, kan han trygt forsørge familien sin under restitusjonen.

– Generelt har jeg ekstremt stor tro på dette prosjektet.

Mehr avviser blankt at flere vil ty til kriminalitet nå når de kan drive mer åpenlyst.

– Neida, det kommer ikke til å skje, forsikrer han oss. Vi har en god magefølelse skjønner du. Magefølelse er svært viktig når det kommer til skattepolitikk, avslutter han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *