NyeNyheter – 1. år!

ADVARSEL: Denne saken inneholder ikke satire (bare linker til det..)

14. september 2011 så NyeNyheter.com dagens lys for første gang. Mannen bak, Christian Fagerland, hadde i årevis kost seg med satirenyhetssider som theonion.com, 5080.no og opplysningskontoret.org. Skaperlysten tok etterhvert overhånd, og NyeNyheter.com ble et faktum.

Første sak ut var “Overrasket teaterskuespiller” som handlet om gutten som ikke var klar over at teaterskuespillere faktisk må spille stykket sitt flere ganger etter første forestilling.

Så ble vi to

Ti dager etter oppstarten, og etter flittig bruk av sosiale medier til å spre artiklene, kontaktet Sigurd Hansen “redaksjonen” med en artikkel han hadde skrevet, og lurte på om “vi” var interessert i å publisere den. Artikkelen het “Regjeringen skaper bulyst“, og plutselig bestod NyeNyheter av to mennesker.

Så tok det av

Første artikkel som virkelig tok av og spredte seg på sosiale medier var noe så enkelt som en arikkel som spilte på sex (merkelig at ikke Dagbladet og VG har forstått at sex selger forresten?) Artikkelen hadde visse dager over 10.000 sidevisninger, noe som var åndsvakt bra for en helt ny side som oss. – Syntes vi i all vår beskjedenhet i alle fall.

Så tok det virkelig av

I romjulen 2011 noterte vi oss rekorder uten like. Et lite hobbyprosjekt som oss opplevde plutselig rundt 200.000 sidevisninger på bare en eneste dag. Dette takket være at våre fine lesere spredte artiklene på sosiale medier i enorm skala. Noen spredte sakene fordi de synes de var morsomme, mens andre tilsynelatende fordi de var i den oppfatning av at sakene var ekte. Vi forsøker ikke lure noen, men vi innrømmer at vi synes det er sjarmerende når folk i fult alvor hisser seg opp over at (de tror at) barnevernet blandet seg inn i en sak der en gutt ikke fikk iPhone til jul.

Så ble vi tre

På nyåret, nærmere bestemt 5. januar 2011 ble vi tipset av Kjetil Hope om en artikkel idé med følgende innhold: “Indremisjonsforbundet tilgir Jesus for å gjøre vann til vin. Det var et ungdomspek og må derfor ses gjennom fingrene på”. Vi utfordret han til å skrive en sak om det selv, og før vi visste ordet av det var artikkelen skrevet. Plutselig var vi tre!

Så ble vi fire

Senere samme måned – 24. januar 2012 fikk NyeNyheter inn enda en skribent. “Ola Nordmann” som leverte den politiske saken “Nytt klimatiltak: Nekter blå og gule biler å kjøre på dager med høy luftsforurensning“.

Veien videre

NyeNyheter er fortsatt et hobbyprosjekt for redaksjonen på fire mennesker. Vi får takket være denne siden utløp for trangen vår til å parodiere samfunnet, politikk og familiesituasjoner. For å sitere en Facebookstatus fra vår “konkurrent” 5080.no: Vi kunne gjort dette uten dere, men det hadde ikke på langt nær vært like morsomt!

Takk for året som har gått, vi gleder oss til et nytt år med tøys og tull :)

2 thoughts on “NyeNyheter – 1. år!

  1. Gratulerer med ett år. Det er som det gamle utsagnet sier, “Det vanskeligste året”, nå er det bare å fortsette med denne prima-siden som jeg er en stor fan av. Hadde vært en ære å få publisert noen innlegg selv.

    Mvh. Kenneth Rekdal, redaktør og redd aktør i Nattbladet.blogg.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *