Nytt klimatiltak: Nekter blå og gule biler å kjøre på dager med høy luftsforurensning

Kan bli strengt forbud å kjøre blå og gule biler på dager med høy luftsforurensning (Foto: Flickr/Andreas Joensen)

Mens politikerne i Bergen denne uken vedtok hjemmel for innføring av datokjøring (siste nr på bilskiltet), kan rykter NyeNyeheter sitter med, fortelle at regjeringen nå arbeider med en ny forskrift som skiller på bilfargene. Det skal være store uenigheter i den rødgrønne leiren, men det er ventet at samferdselsministeren innen kort tid vil legge frem et omforent forslag i forbindelse med regjeringens lenge varslede klimamelding. En kilde NyeNyheter har snakket med sier det i første omgang vil gjelde fargene blå og gul.

Hensikten skal her som i bergenspolitikernes forslag, være å redusere biltrafikken på de dager hvor det er høyest luftforurensing. Vår kilde mener det er flere grunner til å la spesifikke farger ligge til grunn for kjøreforbudet; – Selv om det er forurensing som er den offisielle begrunnelsen, er det ingen tvil om at man også vil oppnå estetiske gevinster. Dette handler om livskvalitet, sier vår sentralt plasserte kilde.

En gjennomgang fra NyeNyheter viser at flere av regjeringsmedlemmene den siste tiden har skiftet biler, ingen skal være i besittelse av blåe eller gule biler. I en sms skal en av ministerne på god trøndersk ha truet med å kaste styrelederen i El-bil produsenten Think, hvis ikke de tok inn over seg regjeringens fargesyn.

One thought on “Nytt klimatiltak: Nekter blå og gule biler å kjøre på dager med høy luftsforurensning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *