Atle Kjærgård synes fotball er idiotisk

Tippeligaspilleren Atle Kjærgård (26) begynte plutselig å tenke over hvor teit fotball egentlig er.

Atle Kjærgård synes fotball egentlig er helt idiotisk (Foto: Flickr/YayAdrian)

– Det var her forrige lørdag, begynner Kjærgård i fortellingen sin om hvordan han kom til å tenke på at fotball egentlig er helt idiotisk.

– Vi hadde vært på trening, jeg kom hjem og satte meg i sofaen. Slo ikke på tv’en, men ble bare sittende å tenke over hva fotball egentlig går ut på. Det er snakk om å løpe etter ett leketøy, og skyte det mål. Helt idiotisk når du tenker over det.

Kjærgård forteller oss om oppveksten sin, og hvor mye fotball betydde for ham. – Jeg var ute i gaten og spilte så ofte jeg kunne, minnes Kjærgård. Det var allerede da blodig alvor. Ble man snytt for ett innkast, kranglet vi så tustene føk.

Atle Kjærgård har spilt på toppnivå i norsk fotball i 8 år, men nå kan det være slutt.

– Seriøst, hva er det egentlig vi driver på med? Egne tv-stasjoner, vi bygger stadioner til hundrevis av millioner kroner, henter fotballspillere til klubbene for titalls millioner, slik at voksne mennesker kan betale det gule ut av øre for å se på andre voksne leke?

Gir seg i protest

– Jeg tjener ekstremt mye penger som fotballspiller, helt tullete det også. Men likevel har jeg bestemt meg for å gi opp hele greiene. I løpet av sesongen 2021/2022 er det over og ut, da slutter jeg som proffspiller i protest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *