Death Metal stjerne med idétørke

Eddie "Dødskammer" Olsen i gruppen (Foto: Flickr/p_a_h)

Den kjente Death Metal gruppen “Diablo-Wikings” har gjennom 15 år servert oss album etter album. 20 studioalbum totalt har gruppen gitt ut, og det sier seg selv at gruppen har hatt travle dager.

Men de siste to årene har det vært stille fra gruppen. Verken album, konserter eller informasjon om kommende plater, og fanskaren har lenge spekulert i hvorfor.

Eddie “Dødskammer” Olsen, vokalist og låtskriver i gruppen ønsker nå, gjennom NyeNyheter å forklare fansen hvorfor de ikke har gitt ut plate siden høsten 2009.

– Vi elsker Death Metal av hele vårt hjerte, og vi elsker fansen. Men vi har rett og slett møtt veggen, vi klarer ikke gi ut flere album, forteller Olsen oss med tungt hjerte.

Klarer ikke innovere

– Problemet med Death Metal, sier Olsen, er at alle sangene egentlig er kliss like. Det er om å gjøre å spille så fort som mulig på alle trommene, gitarene, keybordene samtidig som jeg skriker på den djevligste måten jeg klarer. Etter snart 200 sanger som egentlig er kliss lik er vi gått så dritlei at vi rett og slett ikke klarer å gjøre dette mer.

– Det var da vi fikk Spotify vi forstod hvor dødfødt hele greiene egentlig var. Vi fikk tilsendt en liste med alt som finnes der inne av Death Metal. Vi satt på tilfeldig sang, og ingen av oss kunne si hva vi hadde laget selv, og hva som var fra andre grupper.

– Jeg kommer sikkert til å angre på dette, sier Olsen, men helvete heller, jeg sier det. De siste syv albumene våre er faktisk kliss like. Det eneste vi gjorde var å endre cover og navn. Ingen har merket det enda, så det sier sitt, avslutter Olsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *