Politikerne krever faste stillinger

Lei utrygge arbeidsplasser

Griske Gundersen lei av at politikere sitter med utrygge jobber (Foto: Flickr/cliff1066™)

– I 2012 bør ingen utsettes for midlertidige stillinger. Vi har et løsarbeidersamfunn, noe vi selvsagt ikke kan godta. Dette sa Griske Gundersen, leder for LO-folkevalgt da han holdt appell  foran Stortinget i går kveld.

EUs vikardirektiv skaper hodebry for både regjeringen og fagbevegelsen, Ap er for, mens SV og Sp er mot. Noen av fagorganisasjonene støtter Ap, men storparten av LO krever at regjeringen legger ned veto mot direktivet som de fleste EU land nå har implementert. Gundersen fra LO-folkevalg, sa i sin appell at vi ikke må glemme at politikere landet rundt allerede arbeider under svært utrygge vilkår.

– Vi støtter selvsagt kampen mot EUs vikardirektiv, men så lenge man ikke gir politikerne faste stillinger blir dette ganske hyklerisk, sier fagforeningslederen til nyenyheter i dag. – Det er hjerterått at verdens rikeste land kaster ut hundrevis av ordførere, stortingsrepresentanter og andre etter kun fire år.

LO-folkevalgt får nå også støtte fra Advokatforeningen. Leder  Waldemar Schjødt jr. mener dette er sosial dumping. Han sier til nyenyheter at flere av hans medlemmer nå representerer  en rekke avgåtte ordførere. – De krever at man frem til det gis alle politikere permanente stillinger, kompenserer de folkevalgte med doble pensjoner, tilbud om Nato kurs i Roma og dekking av husleie og andre faste utgifter.

Det er nå ventet at situasjonen til politikerne blir første tema på neste Stortingsmøte. Stortingsrepresentant, Korum Pert(V) lover å ta kampen. – Vi skal være en stemme for de aller svakeste, dette er en skamplett for Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *