Skal bygge lyntog til Lærdal

Wroooooom (Foto: Flickr/mekong_virus)

Bare få timer etter presentasjonen av lyntogutredningen, begynte den rødgrønne drakampen om traseene. Det er godt nytt, i hvert fall hvis du bor i Lærdal. Pga dårlige landbruksoppgjør, ingen utflytting av statlige arbeidsplasser og dalende oppslutning skal nemlig Senterpartiet (Sp) allerede ha fått gjennomslag for en egen trasé til Sp-leder, Liv Signe Navarsetes hjembygd.

Etter det nyenyheter erfarer er stemningen i Sp leiren nå svært god. Politisk rådgiver for Sp, Ivar Bondesen vil ikke bekrefte nyheten når nyenyheter ringer ham, men sier følgende: -Jeg vet ikke hvor dere har dette fra, så til det har jeg ingen kommentar, men jeg vil legge til at vi er glade for at forskerne ikke regnet på de helt opplagte distrikttraseene for lyntogene. Oslobaserte forskere vil aldri klare å regne det lønnsomt å bruke milliarder i distriktene, men det gjør vi. Bare se på oppslutningen vi har i for eksempel Lærdal, sier Bondesen.

Frp er ikke uventet sjokkert, rasende og rystet over lekkasjene fra regjeringen, på twitter kan vi lese:

[Note]”Norge trenger ikke flere tog ,vi trenger flere campingplasser”
@campingtor/ Varaordfører for Frp, Tor Harrysen, Erkdal[/Note]

[Note]”Hallo!! Er de helt syk? Er Lærdal egentlig i Norge? #lyntog #livsvisdom”
@sofiefpu / FpU-medlem, Sofie Borch[/Note]

[Note]”Jeg, Siv Jensen, partileder og statsminister(kandidat) er rystet og sjokkert over tog-Signe Navarsete”
@sivjens / partileder for Frp[/Note]

Nyenyheter har i hele dag prøvd å få en kommentar fra statsminister Jens Stoltenberg, uten å lykkes. Heldigvis kommenterer gjerne næringsminister, Trond Giske(Ap)fra kontoret på Lorry: -Jeg skal personlig sørge for at det kommer lyntog til hele Norge, hvis ikke kaster jeg samferdselsminsteren!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *