Økonom: Bind renten nå kanskje, men helst vær gjeldfri

Anbefaler på det sterkeste å binde eller ikke binde renten men aller helst være gjeldfri.

Siviløkonom anbefaler folk å være gjeldfri (Foto: Flickr/Victor1558)

Nå er det superbillig å binde renten. Det er også jævlig billig å ikke binde den. Men lønner det seg? Hør ekspertenes råd for å sove godt om natten.

– I utgangspunktet ser vi at folk sover best om natten etter et par korker sprit, forteller siviløkonom Harald Nilssen.  Da blir du nemlig til en viss grad bedøvet, og tenker ikke så mye på hvor mye du taper på å ha lån. Jeg anbefaler en kork sprit pr. million du har i lån.

Taper jækla mye uansett om den er flytende eller fast

– Sannheten er at du taper jækli med penger uansett om du har flytende eller fast rente. Har du lån på 2.000.000,- kroner, kan du forvente at mellom 4 og 6.000,- kroner hver jævla måned forsvinner rett i lommen til banken, forklarer Nilssen. Hver jævla måned! I TJUE ÅR!!

Anbefaler i utgangspunktet å være gjeldfri

– Generelt sett anbefaler vi å være gjeldfri istedenfor å velge mellom fast og flytende rente. Se på de mange totalt økonomisk uavhengige 60 åringene i dag som lever livets glade dager med nedbetalt gigantbolig de i sin tid betalte 90.000,- for. De har så mye penger at det tyter ut av ørene på dem. De yngre i dag har noe å lære av denne generasjonen. 60 åringene kjøpte stort hus til 90.000,-, og dagens unge betaler 2-3 millioner for en liten knøttaleilighet – hallooooooOOO sier Nilssen mens han utfører en sirkelbevegelse med pekefingeren mot tinningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *